27 februari 2011

Groen! verklaart op Valentijnsdag de liefde aan de leerkracht


14 februari 2011


Vandaag, op Valentijnsdag, verklaarden Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum en Groen!-voorzitter Wouter Van Besien, samen met de groene gemeenteraadsleden Fatiha Dahmani en Marleen Demuynck de liefde aan de leerkrachten van het Sint-Jozefinstituut in Kessel-Lo.

“Leerkrachten zijn helden”, vindt Groen!. “Zij bereiden met passie voor hun vak elke dag weer onze kinderen voor op de toekomst. We moeten hun alle vertrouwen geven.” Om dit in de verf te zetten, overhandigden Hermes en Wouter de leerkrachten een prikkelende cartoon.

Door juist op Valentijnsdag de liefde aan de leraar te verklaren, spreekt Groen! zijn grote waardering voor de leraren uit. Leraren die met hart en ziel hun werk doen, geven kinderen kansen die ze thuis soms niet krijgen. Maar het valt niet mee om steeds weer vol passie voor de klas te staan. In een samenleving die steeds complexer en meer divers is, komen er voor leerkrachten steeds meer taken bij en wordt het lerarenberoep zwaarder. Er dreigt een tekort aan leraren.

Groen! wil daarom het lerarenberoep opnieuw aantrekkelijker maken.

Na de overhandiging van het cadeau en het in de kijker stellen van de leerkracht verzorgden en verwenden de leerlingen van 6 bio-esthetiek Fatiha, Marleen en Hermes. De foto’s laten zien hoe ze daarbij erg vakkundig onder handen werden genomen door de leerlingen.

Geen opmerkingen: