18 februari 2008

Geen schijngevechten aan Conscienceplein

(29 januari 2008)

Dat het dossier rond het Conscienceplein weer in een stroomversnelling komt dankzij de Ministers Ceyssens en Van Mechelen, vindt Groen! een goede zaak.

De raadsleden Dahmani en Aelvoet betreuren het echter dat de deblokkering van het dossier uitsluitend afhankelijk zou worden van de bouw van serviceflats voor senioren .

Al wie zich ook maar een beetje met het sociale woningbeleid in Leuven bezig houdt, weet hoe verschrikkelijk lang de wachtlijsten zijn voor mensen die wachten op een sociale woning of appartement, onder hen ook heel veel bejaarden. Het is veel beter in de sociale woningbouw een mix van leeftijdsgroepen na te streven. De sociale huisvestingmaatschappij Dijledal heeft o.a. op de Vaartdijk al bewezen, dergelijke sociale woningen met seniorenflats succesvol te kunnen realiseren.

Groen! Leuven is van mening dat de buurt in het verleden onvoldoende betrokken werd bij de plannen rond de sociale woningen. Dit euvel moet verholpen worden door een open communicatie met voldoende inspraakmogelijkheden voor de buurt.

Fatiha Dahmani (fractieleidster gemeenteraad)Magda Aelvoet (gemeenteraadslid, bestuurslid Dijledal)

Geen opmerkingen: