Verspreid over het hele stedelijk gebied staan er al behoorlijk wat bankjes, maar op heel wat wandelroutes staan er maar weinig. En dat is jammer.
Marleen Demuynck (gemeenteraadslid): “In de winkelstraten staan enkele banken, en op drukke momenten zitten die banken ook overvol. Maar mensen wandelen niet alleen in de winkelstraten. Zeker voor oudere mensen of mensen met een handicap zijn de afstanden tot een volgende plek waar ze even kunnen gaan zitten soms te lang, wat hen dus hindert in hun mobiliteit. Als je weet dat je op regelmatige afstand even kunt gaan zitten, zie je het meteen ook beter zitten om te voet te blijven gaan.”
Groen is voorstander van het uitwerken van een netwerk van bankjes, en andere ingrepen, op wandelroutes doorheen de stad, opgemaakt in overleg. Dat moet een onderdeel zijn van een ruimer beleid om de stad nog toegankelijker te maken (onder meer aandacht voor voetpaden, drempels, oversteekplaatsen, …).
Fatiha Dahmani (gemeenteraadslid): “Leuven doet al inspanningen om de toegankelijkheid te verbeteren, maar het kan nog een heel stuk beter. Laten we van onze stad een wandelbare stad maken. Meer bankjes zijn een belangrijk element. Wij stellen voor dat de stad via een enquĂȘte bij ouderen en mensen met een handicap, georganiseerd samen met de betrokken organisaties of adviesraden, in kaart brengt op welke wandelroutes extra bankjes nuttig kunnen zijn.”
Geen opmerkingen:
Een reactie posten